søndag 27. september 2009

NYTT STRIKK - NYTT KOS!!!!!

I kveld legger jeg opp til denne jakken. Jeg skal ha brun bunnfarge, og er veldig spent på hvordan den blir. Jakken strikkes i Sisu på pinne 3mm. Dere som har strikket litt før skjønner at jeg ikke blir ferdig til helga;)) Men det kan jo være greit å holde fruen sysselsatt ei stund.....

Ei uke til å jobbe før vi høstferie på skolen her - deilig!
Ha ei fin uke der du er!

torsdag 24. september 2009

Jeg koser meg masse.........

For tiden koser jeg meg med disse vottene. Den første er ferdig,så jeg kjenner allerede at det blir et deilig vottepar å ha på når kulda melder seg. Jeg strikker fôr i dem, det er etter mønsteret, vottene blir da mer vindtette og man slipper å henge seg opp i trådene på innsiden. Jeg synes de blir pene å se på også, bare vent til begge er ferdige, og de ligger her, nydampede til nytelse;))


Mønster: Fiddlehead Mittens
Pinner: 3mm
Garn: Utenpå bruker jeg Smart fra Sandnes Garn
Fôret strikker jeg med Mirasol fra Du Store Alpakka
---------
Tidligere i sommer strikket jeg denne. Samme mønster som ovenfor, men med et mye tynnere garn, like tynt som Babyull. Resultatet ble at den passer en barnehånd, ca 8 - 9 år. Jeg får prøve å få til den andre votten også selv om motivasjonen ligger under torva.
Fargene er jeg veldig godt fornøyd med, riktig en gladvott er det blitt.
Pinner: 3mm
Garn: Utsiden er New Zealand Lammeuld fra Filcolana
Fôret er Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka
--------------

Mer lue
En riktig varm ull-lue, håper denne kan falle i smak hos noen når den kommer på salgsbordet..........

Mønster: Helping Hat
Pinner: 6mm
Garn: Alfa fra Sandnes Garn
-------------------

Helt enkle sokker. Sokker er avslappende strikk,
enkelt å ta til når vi flere sammen, hendene går av seg selv, og vi var på hyttetur i helga, i Søgne. Der var det deilig å være;)

Mønster: Livs eget hode
Pinner: 3mm og 2,5 mm
Garn: Frøya fra Viking

---------------------
Hunnipunni har hatt giveaway i bloggen sin. Jeg var en av 5 heldige som ble trukket ut til å få en gave fra overskuddet hennes. Det var utrolig hyggelig. Dette deilige nøstet med Lana Grossa Meilenweit fant veien til min postkasse. I tillegg til det lå det 4 søte knapper i en konvolutt. De glemte jeg å ta bilde av;(
Jeg synes det er spennende å prøve nye garntyper, og Lana Grossa er for meg helt nytt. Det spørs om ikke dette skal bli et par deilige Brainless. De ligger i planene mine, og jeg tror garnet passer godt til det....


Nå går det mot helg. Det ser ut for at denne helga blir litt mer travel enn jeg vanligvis setter pris på, men jeg klarer det vel. Uansett blir det en del timer sammen med noen av mine egne, og da kan jeg ikke tenke annet enn at vi får det fint.
God helg til deg også, Kvaliteten ordner vi som oftest selv!

torsdag 10. september 2009

EN uke FEM luer

En uke i hodeplaggets tegn, jeg har strikket luer, snakket med ungdom og barn om hvordan luer skal være. Noe svar er helt i tråd med det jeg har tenkt å lage, de liker jeg. Andre er jeg ikke fullt så fornøyd med. Men kanskje jeg burde låne øre til dem også hvis jeg vil ha godt salg på luene mine...

Jeg snakket med EN på 11 som var litt morsom: "Hvordan synes du at bra luer skal være?" -"Mmm grå og kvide, stribitte. Åsså sånn lange, sånn at eg kan ha na någen år..."
Jeg vet ikke hvor lang han har tenkt å bli i hodet, men jeg skjønner godt hvordan ei bra lue skal være, det må være skatelua han ville forklare, og det kan jeg godt lage;))

Foreløpig har jeg strikket litt etter eget valg.........
Garn: Alfa, Sandnes Garn
Pinner: 5mm og 6mm
Mønster: Livs Eget Hode
Garn: Tynn Alpakka
Sandnes Mini Alpakka
Pinner: 2mm og 2,5mm
Mønster: Gros Babylue

Garn: Spar Kjøp Rubin
Pinner: 3,5mm
Mønster: Stripey

Garn: Novita Wool Sävy
Pinner: 3mm
Mønster: La Push Hat #1 (ravelry-link)

Garn: Smart, Sandnes Garn
Pinner: 2,5mm og 3,5mm
Mønster: Livs Eget Hode


Nå er det valgvake, det er spennende hvem som skal styre landet de neste årene. Stemmene er gitt og bare tellinga gjenstår. Jeg har min mening, du har din. Det aller viktigste er at vi all var ute og stemte. Og så får vi håpe at vi får en regjering som kan styre landet vårt på en god måte.

søndag 6. september 2009

Siste ukes STRIKK

Månedens sokkemønser i Sokker 2009 var ToneM sine Havskumsokker. De var kjekke å strikke, raske, og ikke minst er de deilige på. Jeg har til overmål prøvd et helt nytt sokkegarn, Sterk fra Du store Alpakka - et deilig luksusgarn, bestående av alpakka, ull og nylon.


Garn: Sterk, Du store alpakka
Pinner: 3mm og 3,5mm
-------------------
Tidligere i sommer laget jeg et par pulsvarmerer til Inars, sønnen til hun som jobber hos oss. Inars er her på sommerferie. Han har en bror (Dinars)hjemme i Latvia og nå har jeg strikket et par til ham også. Mønsteret er etter eget hode. Håper gutten er fornøyd. Inars har rettledet meg med hensyn til farge.


Mønster: Livs eget hode
Garn: Emmi fra Sandnes Uldvare, Blått (utgått, sånn er det med gammel lagervare)
Baby Ull fra Gjestal,Hvitt
Pinner:2,5mm
-------------------
Så har jeg fått til litt mer som jeg vil prøve å selge på Talgjedagen. Ja,det er altså en bygdedag der vi som ønsker det kan stille ut hobbyvirksomheten vår. Noen vil bare vise hva de samler på, andre stiller ut for salg. Det vil jeg prøve for første gang i år. Denne dagen samler folk til hyggelig lag, og praten går livlig over kaffien, alle koser seg, og det sosiale er vel egentlig det viktigste. Ikke desto mindre, i slike sammenhenger er det ofte lett å være kremmer.
Denne lua skal få være med, håper den vil varme et hode i vinter.
Mønster: Inspirert av Button-Tab Hat men endret etter eget hode
Garn: Smart fra SandnesGarn
Pinner: 3mm, 3,5mm og 4,5mm
Fikk også lyst å lage noe til gutta og valget falt på denne i første omgang
Mønster: The Boy Hat
Garn: Peer Gynt (tror jeg, gammelt arvet garn)
Pinner: 4mm
Da gjenstår bare å ønske dere alle ei god arbeidsuke. Vi er friske og raske, og nyter livet. Det blir vel litt eplekaker og eplemost denne uka. Husbonden høsta eplene i går - det ble MASSE epler. Håper vi får sendt avgårde noe til pressing, det kan bli godt.
Og så har vi bestilt flybillett
til vi skal på ferie. NÅ GLEDER JEG MEG!!!
8. nov. reiser vi til Japan, vi skal i konfirmasjon!