søndag 27. juni 2010

Buttercuppen vokser


Jeg holder på med en Buttercup - "Smørblomst" - på norsk, men min blir ikke gul som originalen - mer eukalyptusgrønn. Den er strikket fra toppen og nedover, og da er det kjempegreit å prøve underveis. Det har jeg gjort - opptil flere ganger, så jeg har funnet ut at den passer oventil.
Men se her - litt kort kanskje?
Det er jammen godt at jeg har 3,5 nøste igjen, så det skal vel dekke det vesentligste når jeg blir helt ferdig.
Ikke så verst bak heller - Når "blonden" er på plass nederst skal dere se den blir riktig pen. Jeg avviker noe fra mønsteret, gjør den litt mer "ladylike"



Garn: Mandarin Classic fra Sandnes Garn
Pinner: 3mm og 2,5mm + heklekrok 3mm*****

Kreftluer
Til nå har jeg produsert 2 luer som skal til SUS, Kreftavdelingen.
Jeg har planer om å få til flere.
Disse to er strikket i Garnstudios Extra Fine Merino. Det er nydelig mykt og jeg kan ikke tenke meg at det klør på et bart hode.
Mønster: La Push Hat
Pinner: 3mm og 4mm
Garn: Garnstudio Extra Fine Merino
Mønster: Hurricane Hat (ravelry-link)
Pinner: 4mm og 4,5mm
Garn: Garnstudio Extra Fine Merino

*****

Nå er det natta for meg, i morgen skal vi på tur til et av Norges finste steder - Preikestolen i Forsand kommune i Rogaland. Det blir en flott tur, til og med jeg med min dårlige kondis klarer det med glede!
God søndag til deg også!!!




onsdag 16. juni 2010

Ordløs Onsdag - Luddigt

Dette bildet har jeg tatt i nærheten av Baroniet Rosendal - Norges eneste bevarte Baroni. Jeg synes taket her kunne passe godt til dagens tema: Luddigt
Du finner flere bidrag til samme tema her.

onsdag 9. juni 2010

Mailinns Lille Kjole

Endelig har jeg fått ferdig noe jeg kan vise. den siste tiden har jeg strikket gaver, og de som skal ha gavene kikker innom bloggen min. Da vil jeg helst ikke vise noe enda;)
Denne kjolen derimot kan dere få se, det er lille Mailinn som skal ha den. Den passer nok ikke enda, men når høsten er tilbake med sine kjølige drag kan en ullkjole være god å kle veslejenta i.
Garn: Gjestal Knopp Lilla (Utgått)
Gjestal Baby Ull Kvitt
Pinner: 2,5mm
*****
Neste store prosjekt er en tunika av et eller annet slag - til meg eller Åshild. Vi skal ha en hver, og får jeg fatt på rette garnet til Åshilds begynner jeg på hennes først. Prosjekttiden er fotballvm: 11.juni - 11.juli. Snart start med andre ord.
I mellomtiden vil jeg strikke luer til kreftavdelingen på SUS. Det har vært strikket luer til SUS før, men de er delt ut, og nå ønsket de flere. Garn, pinner og mønster har jeg, så kan jeg vel bidra så lenge jeg får være frisk.

torsdag 3. juni 2010

Kjemi på kjøkkenet

Jeg pleier ikke tenke på kaffetrakting som et kjemisk eksperiment. Men da jeg leste hva min venninne i Okayama i Japan har anskaffet seg fikk jeg så absolutt assosiasjoner tilbake til kjemisalen. Ja, dette kan i grunnen minne litt om et detillasjonsapparat - forenklet utgave. Men at det er facinerende å lage kaffe på denne måten er jeg med på, skulle gjerne hatt et sånt apparat - ønsker meg til bursdagen:)

Ta en titt på Jorunn Chillies vidunder