mandag 26. juli 2010

Marius til Helene:)

Grattis på födelsedagen, Helene!

Og gaven kunne overrekkes - og blogges. Svenske Helene uttrykte tidlig i vinter en gang at hun kunne ha lyst på en slik en, og pekte mot TV'en. "En slik Riktig Norsk en" - Det var selvsagt Marius genser hun mente. Og jeg er glad for å kunne strikke til noen som virkelig ønsker seg noe - Jeg hadde en plan. En søt flicka ble kjempeglad for denne gaven.

Litt varm i dag, men den kan komme godt med når vinterkulda melder seg.

Mønster: 11 Mariusgenser med rund sal, Sandnes

Garn: Smart

Pinner: 2,5mm og 3m

Ravelrylink

lørdag 24. juli 2010

Noe til Kristoffer

Så er endelig Kristoffer kommet til verden, og klærne jeg har laget til ham er sendt i posten og kan vises her. Jeg skulle gjerne hilst på vidundergutten selv, men akkurat nå er det det rimelig travelt med våre egne gutter, så det får vente.

Jeg vet ikke om det er det helt store med ull akkurat nå, men jeg brukte da ull til mine egne da jeg fikk dem på sommerstid. Det er ikke bare sommervær her på sommeren, og det kan vel fort slå til med noen halvkalde dager i Bergen også tenker jeg.

Ravelrylink


Ravelrylink


Garn: Dale Baby Ull
Pinner: 2mm

**************
I dag er det bryllup, det er derfor jeg har det travelt med "mine egne gutter". Yngstegutten er først i ilden, spennende for oss som foreldre, og det tror jeg det er for brud og brudgom også.
I går kveld var vi i selskapslokalet og pyntet litt, det var moro, og jeg synes det ble pent.
Det ventes 73 gjester, og vi håper at gjestene vil være med å prege festen så det kan bli kjekt for oss alle.
********

Til uka skal vi en tur til Sverige for å feire forlovelse - vår andre sønn. Men det kan jeg jo komme tilbake til;)
*******
God helg til deg og dine!

tirsdag 20. juli 2010

Der var jeg ferdig, gitt

Frøken Åshild hadde lyst på denne tunikaen. Og det er lenge siden hun har spurt om noe annet enn sokker, så Mamma var ikke vanskelig å be. Da vi hadde funnet riktig mønster og farge var det bare sette i gang. Og slik ser den ut på frøkna. Hun er som regel ei munter og glad jente, det ble hun nå også, det var rett før hun tok av;)

Jeg syntes lenge garnet var slapsete og tenkte det eget seg bedre til kjøkkkenkluter.
Men nå som tunikaen er ferdig er jeg riktig godt fornøyd. Før har jeg strikket med mercerisert bomullsgarn, og da viser alle ujevnheter mye bedre. Når jeg strikker med bomull er det alltid sånn at det innimellom blir noen masker som strikkes løsere enn resten. Det ble bedre kamuflert med dette garnet enn det jeg har strikket med før. Og nå lurer du på hvilket garn jeg har brukt....

Jeg har brukt Pt Petunia, og bruker det gjerne igjen;)



Pinner: 3,5mm, 3mm og 2,5mm

Garn: Pt Petunia

******



Ny lue til Kreftavdeligen på SUS





Denne lua var med en sending til Margot for noen dager siden. Hun videresender til SUS.

Lua er deilig myk og skulle ikke verken stikke eller klø på en sensitiv hodebunn.



Mønster: BoyfriendHat

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: 4,5mm
Ravelrylink

******


Nå har jeg for meg litt varierte oppgaver.
Vi skal ha bryllup på lørdag, det første for vår del, ja utenom vårt eget da;)
Det er minsten som gifter seg først, han har funnet seg ei flott jente, og vi gleder oss med dem. I dag holder jeg på å koke davle eller gome som de fleste her sier. Det er festmat og hører med til jul og i større fester i vår familie.
Innimellom prøver jeg å få til noe av dette flotte ullgarnet. Jeg har kjøpt det på nett fra Danmark. Deilig garn. Så får vi se hva det blir til;)

lørdag 10. juli 2010

Salgsblogg


Jeg har laget meg en salgsblogg i dag. Det skal bli moro å se om det blir respons på den;)
Klikk på bildet så kommer du til bloggen....

tirsdag 6. juli 2010

Nytt, nytt,nytt:))

Det er noen i min familie er det som mener at jeg har noe de kaller "veskegalskap". For egen del har jeg aldri sett på meg selv som gal, ikke på noen måte. Når det gjelder vesker er jeg av den oppfatning at det er noe alle damer MÅ ha, noe for enhver anledning tilogmed.
Denne våren har det vel kanskje "gått inflasjon" i investeringene, men noe har vært gaver - så da så;)

Herligheten begynte i april da Maret utlyste konkurranse om hvordan det hadde gått med strikkingen til Albania da hun og damene var på Hurtigrutetur. Den tippingen var jeg så heldig å vinne - premien var denne deilige vesken + en rull smil;) Etter som jeg kan forstå kan denne svært anvendelig - foreningsveske er første som slår meg. Tusen Takk for ei flott veske Maret;)

Maret har vært en av de ivrigste i tjenesten når det gjelder sokkestrikking til Albania. Jeg er takknemlig for alle som er med og hjelper i det prosjektet. Til nå har jeg 4 av postens største pakkeesker i kjelleren, fulle av sokker og annet flott som skal videresendes til Albania. Jeg leverer første gang i midten av august.

Omtrent samtidig kunne jeg ikke dy meg, jeg kom over denne lekre veska hos Sissel. Våren sto jo for døren og veska hadde sånn en herlig vårlig farge. Jeg har brukt den som jobbveske helt siden jeg fikk den i hus. Sissel syr masse fint og selger sakene sine, dere må gjerne ta en titt.

At Felisi er god på strikketøymappene sine er det lenge siden jeg har forstått, men jeg må som regel tenke litt før jeg hiver meg uti det og kjøper saker som jeg ikke har sett. En slik beskjedenhet kunne jeg godt ha spart meg, for denne er verd pengene.


Her er det plass til nøstet i eget rom, strikketøyet får god plass i det største rommet.
Du bruker like godt plastposer, ja? Det var det jeg også gjorde - jeg gjør ikke det lenger.

Og i dag - dette tror jeg må være slutten på herligheten - kom en flott pakke fra Solveig, som i Sols(tr)ikke. Jeg har vært innom hos henne og meldt meg på Pay it Forward. Hun har nok funnet ut at jeg har yndlingsfarger, oransje er en av dem. Veska er praktisk, voksdukstoff ytterst og kraftige gode hanker.
Det blir sånn at denne og Sissels veske må bytte på å være jobbvesker - kanskje en høst og en vår?
Inni kan vi se at den er fôret med lekkert oransje dynetrekk (resirkulering er supert), og to gode sidelommer.
God plass er det det også, iallefall til det aller mest nødvendige;) Det er plass til matpakke og nøkler også her, strikketøymappa er jo allerede på plass;)
Tusen Takk for ei herlig veske Solveig!
Det er jammen godt jeg kan fortelle min bedre halvdel at noe av dette er Gaver, ellers....
******

Når vi først er inne på nyanskaffelser


Denne ble min for ikke så lenge siden.
Da jeg av helsemessige årsaker ikke kjører bil er dette mitt alternativ.
Scooteren hjelper meg fram dit jeg vil i det daglige, til og fra jobb og på butikken er den super.
Fortsatt fine dager til dere!

torsdag 1. juli 2010

Ferdig Med Buttercup

Da er Buttercupen min helt ferdig. Den er god å ha på seg, jeg synes den passer godt, så jeg er fornøyd. Mønsteret tilsier at den skal være 40 fra under armen og ned, min er 56. Jeg strikker alle plagg ca 7 cm lenger enn mønsteret siden jeg er noe lang i ryggen, men her gjorde jeg litt mer utav det. Originalen så veldig kort ut synes jeg.... Da jeg skulle begynne på siste nøstet begynte jeg også på havskummønsteret, tenkte det ville bli en bred fin bord. Det holdt til 4 rapporter, men det er da mer enn originalen, og mer kunne jeg ikke klart, det er kun 8 meter garn igjen.



Mønster: Buttercup(ravelry-link)
Garn: Mandarin Classic fra Sandnes Garn
Pinner: 3mm og 2,5mm

Ravelrylink

Så var det blitt Torsdag, snart helg. Og vet du det heter JULI nå, det går jammen fort!
Ikke glem å kose dere nå som det er sommer og alt!