mandag 29. mars 2010

Rosa, Lyng og Brunt - Fine fargar

Det er lenge side skjedde noe her på bloggen min, jeg har hatt det travelt med håndarbeid, kan skjønne, og alt det jeg viser her er produkter fra garnlageret. Jeg sitter med litt for mye garn og vil redusere det til akseptabelt nivå.
&%&%&%
Jeg har lenge gått og hatt lyst på disse pulsvantene, syns de er enkle i stilen og samtidig fine. Det ble ikke tid i høst, og vinteren var så kald at det var ikke snakk om å vis fingertuppene til folk. Og da ble det heller vårstrikk, kan jo være greit å ha noe klart til høsten og - noen ganger kommer det råkalde dager i september som vi ikke er forberedt på. Det er jeg nå;) Mønster: Fetching
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinner: 3mm, 3,5mm og 4mmNår jeg hadde fått meg så snaisne pulsvanter syntes jeg det måtte gaå an å lage seg en lue i samme stilen. Det er ikke langt fra tanke til handling når det er garn og strikkepinner involvert.
Jeg har brukt samme garn, mønster og pinner, men litt annet maskeantall.... Og voila en lue til høsten er klar!
---------------------------------------------------------------------------
Sokker
Disse sokkene har ligget i planene mine siden i sommer - det er ikke alltid jeg rir den dagen jeg saler.......
Iallefall, nå er det gjort - helt som planlagt, i en etter min mening, nydelig farge, lyng. Det var kjekke sokker å strikke, så hvis det er noen der ut som liker sokkestrikk på denne måten er dette absolutt et mønster å prøve seg på - enkelt og greit, og fint!

Mønster: Polly Jean
Garn: Filcolana Arwetta Classic
Pinner: 2,5mm
****
Og så har jeg laget et par sokker etter finsk mønster. Denne typen har jeg laget et par av før. De er lette å få til, strikket i tjukt garn så det går fort, og de blir fine og varme. Det ser ut som det er fletter på dem, men det er det ikke, bare kast og to sammen som forflytter seg. Det er ikke bare jeg som har laget disse, nei. De gikk som en farsott i fjor, eller var det to år siden? Men fine er de;)
Mønster: Kerttu
Garn: Sandnes Garn Prefect
Pinner: 3mm

Hvis du skulle ha lyst å strikke Kerttu sokkene kan det være lurt å kopiere mønsteret inn i Word, og klippe bort alt det finske. Du sitter da igjen med engelsken og diagrammene. Da blir det ikke så kaotisk, og det går så absolutt an. Lykke til!
*********
Det er påske hos deg også?
Ja, det synes jeg er deilig, Vi skal være hjemme, men det også være godt. Barna våre kommer hjem puljevis, men vi får da besøk, og det setter vi pris på.
Her skal det være møter på Bedehuset slik det alltid er i påsken. Det ser vi fram til. Det er godt å få samles om det som er den virkelig påsken; Jesu død på korset for Oss - Hans seier over synden for Oss.

8 kommentarer:

 1. Så flott sett med lue og pulsvarmere du har strikka!! Og så dei flotte labbane, jammen er du flink! Kos deg masse i påsken:))

  SvarSlett
 2. Likte veldig godt pulsvantene dine og lua. Det var bare et nydelig sett.
  Flotte sokker også.
  Har et par fine sokker som det nå er slitt hull på, desverre. Så det er nesten fælt å bruke så fine sokker syns jeg. Men kanskje det er fordi jeg ikke strikker selv.
  Ønsker deg ei velsignet påskehøytid :)

  SvarSlett
 3. God påske! og som du har strikket! De lyngfargede sokkene var lekre, både i mønster og farge. Men jeg likte jo godt settet med pulsvantene og lua også... Lyse og glade farger! Strikk og kos deg videre, og riktig god påske :-)

  SvarSlett
 4. Flott sett og kjempefine sokker. Ha ei fortsatt fin påske.

  SvarSlett
 5. Så mye flott du har strikka da, og så lekre farger det er på det du har laget!

  SvarSlett
 6. Hei Liv.... Dette var mye vakkert! Og Merino Extra Fine, er et veldig godt og behagelig garn, som verken klør eller nupper...
  Mannen min har nettopp strikka leggings i det garnet..
  Godt vi kan feire PÅSKE og virkelig dvele ved påskens store mysterium, og det at Jesus var såååå (nei, ER så ) glad i oss at Han gav livet for oss.... ufattelig stort.
  Ønsker Guds velsignelse over påskehelga!
  Klemmz fra Nunne.

  SvarSlett
 7. Så flotte dei sokkane var, dette må nok prøvast.. men det må kansje bli etter Albania-sokkane.
  Ha ei flott påske med familien...

  SvarSlett
 8. Kjempemykje flott du har laga! Godt oog høyre at det ikkje berre er meg som prøver å redusere garnlageret! Ønskjer deg ein fortsatt fin dag.

  SvarSlett

Tusen takk, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen :)