mandag 20. august 2012

Oh my dear

I sommer har det blitt mye småstrikk. Jeg liker ikke å sitte med stor ullkofter i fanget om somrene, så da blir det ofte slik. Nå er det kanskje mange som tenker at hetebølgen uteble, men det er allikevel litt varmere enn midtvinters, og så er det noe med hvordan vi lever. Litt mer easy. Da er det greit å ha noe lett å ta til:) Så altså:
Litt mer prematurstrikk som skal til Afrika. Slik som nedenfor:) Og så har jeg en nabo som var innom her med en masse garn. - og mye bomull. Jeg har akkurat strikket opp en masse av mitt eget bomullsgarn, så nå var det på'an ogjen. det blir fine kjøkkenkluter av dette;)
 Jeg eksperimenterte litt med forskjellige mønster. Når det er kjøkkenkluter liker jeg at de tørker fort. Og jeg så fort at det var stor forskjell på strukturen. Noen ble luftige og fine, andre ble veldig faste. De faste vil selvfølgelig tørke seinere og dermed være fin grobunn for bassilusker.
Og slik behandler vi klutene våre.


 Og hva ble så resultatet?
Jo, nå skal dere høre:
Husmor Marias kopptue (den lyserød) er veldig fin, og kjekk å strikke. Den holder seg fin, men er veldig tett. Dvs tørker litt seint.
Kopptue i Halvpatent ( den lyseblå) falt jeg for. Det ble luftig og fint, lett å strikke, ja, den tror jeg tørker fort.
Bestemors Favoritt, Blå rillestrikket. Enkel og grei å strikke,men ikke min favoritt.

De to på bildet nedenfor er strikket i et blandingsgarn, dvs fifty-fifty bomull og syntetisk. Og disse tørket desidert fortest av alle, uansett strikkemønster. Den nederste er sågar en fast Husmor Maria, og allikevel en hurtigtørker.


Sånn - det var eksperimentet, og jeg kommer til å oppsøke Europris for å kjøpe Tuva heretter, g jeg vil strikke halvpatent:))
*****
Hei folkens, se min nye genser!
Jeg har strikket etter eget hode, og er riktig godt fornøyd;)

Min gode nabo med alt garnet hadde også med seg noe totalt ukjent. 9 små nøster (25g) lakserødt ullgarn. Jeg fant ut at jeg ville bruke det i en genser til meg selv, og Hvit lanett fikk reisefølge med den ukjente, som for øvrig heter Queen's Own Knitting.  De to er av samme form tykkelse og fant således tonen med en gang.
Jeg la opp på pinne 4mm til vrangborden, og gikk over til 6mm i glattstrikket. Det var uvant for dette tynne garnet, men etter hvert viste det seg å bli perfekt. Perfekt til sommergenser å være.


Jeg nyter å gå med den når temperaturen ikke spiller helt på lag med oss, og det har vi opplevd ganske ofte i sommer. Tipper den kan bli deilig utover høsten også:)

Ha en fin ettersommer, da!!! 

8 kommentarer:

 1. Så flott genser du har strikka til deg selv! Og mange flotte småplagg. Jeg har vært stikk motsatt av deg. Sommerens store strikkeprosjekt har vært en genser i Alfa fra sandnesgarn. Skikkelig varmt prosjekt altså.. Ikke det ideelle sommerstrikke, men sånn ble det i sommer, siden genseren skal være ferdig nå snart..

  SvarSlett
 2. For det første: Hvilken natur du omgir deg med! Vakkert! Lekker sommerstrikk. Kopptuer er ideelt om sommeren, og disse prematurplaggene er fine og nyttige der de kommer. Genseren din ble flott, og du ser ut til å trives godt i den. Alltid kjekt å få til noe vellykka av garn fra lageret.

  Ha en fin sensommerdag! Her skinner sola, og snart er det ut på tur.

  Klem

  SvarSlett
 3. Hos deg ligger ikke pinnene stille lenge forstår jeg.
  Du strikker en masse flotte ting.
  Ser ut som en herlig genser. Har ofte vært greit emd litt lune plagg i sommer ja.
  Vant ei slik fille av deg for lenge siden.Men den var så fin at jeg har den bare hengende til pynt. Har ikke hatt "råd" til å bruke den. Men så fikk jeg ei av min svigerinne som jeg har brukt, og de er gode å bruke,men sikkert forskjell på de i forhold til strikkefasthet og mønster.
  Ønsker deg ei riktig god uke :)

  SvarSlett
 4. Så dyktig du er!
  Og gensaren ser fin ut den :-)

  SvarSlett
 5. Masse nyttige "småting" som varmer godt der dei kjem....
  Og så den flotte gensaren, jammen har du fått noko ut av sommaren..

  SvarSlett
 6. For en fantastisk utsikt du har! Man må jo bli i godt humør av sånt!
  Og veldig fin genser - kreativ bruk av ukjent restegarn!
  Og på toppen av det hele - veldig interessant om kjøkkenkluter! Jeg har ikke strikket kjøkkenkluter selv, men er veldig opptatt av å hode rene de klutene jeg har. Og her var det jo mange gode tips.

  SvarSlett
 7. Kjekt med slik småstrikk som kjøkkenklutar. Eg har strikka ein del kjøkkenklutar og har så langt berre brukt mønsteret: rettstrikk på rettsida og 1r, 1vr på vrangsida. Knallfin gensar du har strikka. Kjekt å ha ein nabo som ein får ein del garn frå. ;)

  SvarSlett
 8. Gløymde å skrive: Kjempeflott prematurstrikk og!!

  SvarSlett

Tusen takk, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen :)