søndag 24. januar 2010

Masker gjennom alle tider........

Da ser det ut for at Amanda kan komme å hente luen sin. Den er ferdig, og jeg tror ikke den er så ulik den hun så for seg;) Dette ble da den tredje "Amandaluen" på kort tid. Om det blir flere vet jeg ikke. Me nå i ettermiddag hadde jeg besøk av en flokk andre tantebarn. Og det er gjerne slik at når de skjønner at noen får - ja så vil de også ha. Er det noen som kjenner seg igjen i den? Barn er nå engang barn - og luer kan de da få - det er fint med litt innimellomstrikk. Garn: Smart, Sandnes Garn, 72g
Pinner: 3mm, 3,5mm og 4,5mm
Mønster: Livs Lille Hode

Men nå holder jeg på med jakke til meg selv. Mamma ville kalt dette for en "Golfjakke", men det er et ord som er gått helt av moten, håper ikke jakken er like "ute". Forresten det bryr jeg meg ikke så mye om, jeg liker den og vil gå med den HVIS den blir ferdig. Jeg sier HVIS fordi jeg har lest på mønsteret at det blir FRYKTELIG mange masker når jeg skal ta ermene innpå pinnen. Men maskene må vel til hvis det skal være stort nok når jeg riktig morsker meg til. Det skal være rundfelling, så det vil jo minke etterhvert.....
Nei, nå ble jeg visst syten. Dette er altså fritt valg, jeg har vært på Kaihuset helt alene, kjøpt både mønster og garn av egne penger, så jeg står inne for dette. Jeg skal klare å strikke GOLFJAKKEN min, på pinne 3mm, i Sisu!
Her for noen dager siden var jeg en tur på loftet, og se hva jeg fant! Mitt første skikkelige arbeid med flere farger. Denne strikket jeg da jeg var 15 år - i 1977! Ja, jeg har visst alltid likt å strikke;) Det sees på den at den er velbrukt, og det er da bra.
Denne er strikket i et skikkelig tjukt garn, Tøffe, fra Sandnes Ullvare, 100% Acryl. Det selges ikke lenger. Nei, vi er ikke så glad i acryl lenger, de fleste vil nok ha ull. Men det var nok bra at det var tjukt garn, så mista jeg ikke motet (klok mamma), og beholdt strikkegleden, ja den har jeg visst beholdt helt til i dag;)

Søndag kveld, frihelga er over, i morgen er det ny arbeidsuke. Det er bare å trå til. Jeg for min del er heldig å ha en knakande kjekk jobb. Assistent i skolen - kan ikke ha det mer interssant, så dette skal bli artig, vet aldri hva uka bringer!
Ha ei fin uke!


6 kommentarer:

 1. Lykke til med jakken - ser ut til å bli kjempefin. Bare man liker den selv, så kan andre synes akkurat hva de vil. holder også på med jakke - og har heldigvis kommet et godt stykke forbi punktet med veldig mange masker på pinnen. Så nå begynner det å bli greit igjen. Så morsomt at du har tatt vare på den gamle genseren, sikkert gøy å se igjen nå.

  SvarSlett
 2. Hei, Liv, golfjakka di blir kjempefin! Joda, det blir mange masker når ermene kommer innpå, men fordelen er jo at en slipper monteringa etterpå!
  Fin genser du fant på loftet også. jeg begynte ikke å strikke for alvor før jeg var 17,men før det satt farmor og jeg og hekla i kor...eller jeg fikk låne mammas symaskin og sy klær...

  SvarSlett
 3. Golfjakka di blir kjempefin! Like velkjent som ordet 'golfjakke' er garnet Tøffe for meg. Jeg strikket også min første genser i det garnet :)Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Jakka blir heilt nydeleg, så den må du berre fullføre. Men det går ikkje akkurat fort med så tynt garn. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Golfjakka di blir sikkert flott:)
  Støttar deg i at det er spennende å vere asssistent i skulen, eg er nesten-assistent (barnevernpedagog) og er stort sett overalt... No er eg forresten mest lærar, sidan 8 av dei vanlege lærarane er sjuke eller har sjuke born eller er på kurs!

  SvarSlett
 6. Så masse flott strikketøy! Som vanlig fra deg....

  Det er LENGE siden jeg var innom her nå, og beklager det! Men om det er noen trøst, er det ikke bare deg det har gått utover! Jeg er nesten ikke på blogg lenger, men derimot mye på Facebook.......
  God helg!:)

  SvarSlett

Tusen takk, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen :)