tirsdag 5. april 2011

Dokkelises nye garderobe


Her hos oss er det det stadig vekk basar, og det kan jeg like. Denne gangen er det Barnelaget som skal ha basar. Barnalaget samler nesten alle barna her fra 7 år opp til ca 12-13 eller så lenge de vil egentlig. Da har de en andakt og litt spill og hobbyaktiviteter, og ikke minst så får de et måltid mat. I vårt land skulle en ikke tro dette var så viktig, men det er nok det sosiale som skjer rundt bordet som er viktig.
 Men nå skal det være basar, og dokke med garderobe er en populær gevinst. Da er det opp til dem som "føler for det" å sørge for at garderoben blir presentabel. Vi er en gjeng som pleier å bidra til det. Og dette er mitt bidrag denne gangen.
Det som kjenner meg skjønner nok at dette ikke er verken ork eller byrde. Jeg synes bare det er gøy. Og tid har jeg hatt - jeg er sykmeldt for tiden, men syk på en slik måte at jeg allikevel klarer å strikke. De fleste oppskriftene har jeg funnet i
Målfrid Gausels bok: Strikk koselige klær til dukken.
Ikke vet jeg , men jeg synes de fleste klærne ble i største laget, så jeg modifiserte litt da jeg oppdaget det. Det samme synes jeg om den hvite boleroen som er hentet fra et Sandneshefte - der var den en en liten jakke, men jeg måtte redusere den en del, og dere ser selv at den ikke akkurat er snau.
Jaja -- jeg fikk brukt opp en del foskjellige babyull fra lageret, 270g. Av dette var det 3 hele nøster, 2 grønne og 1 hvitt. Det grønne har plaget meg lenge - hva skal jeg bruke det til????? Nå er det bare 1 igjen:))
Og legg merke til at nå er garnlageret bikket under 10 kg. Nå er det på 9998gram;))  Jeg har som mål å redusere det til 5kg, og da kan jeg leve med det.


 Tidligere denne måneden laget jeg en gevinst til Salem i Stavanger (jeg ble spurt om det).  Den skulle være slik som den jeg lagde i høst - innpakket med forskjellige saker. Denne gangen forsvant den ut døra før jeg rakk å ta bilde, men den så flott ut og inneholdt de tre klutene nedenfor, oppvaskbørste, Zalo, + 1 pose kaffi og sjokolade til etter oppvasken;))
Garn: Sumatra fra PT
Pinner: 4mm
**********

Ha ei fin uke!!!

2 kommentarer:

  1. Så skjønne dukkeklær du har laga og gode og nyttige kluter!!!

    SvarSlett
  2. Så flott..
    Eg og brukar å kose meg med basarer, og har strikka nokre dokkeklær opp igjennom åra... Alltid like koselig.
    Nå har eg snart ein ny forsendelse med Albania-sokker klar.

    SvarSlett

Tusen takk, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen :)