tirsdag 21. februar 2012

Det er fin dag.....


I dag passer det fint å være ute, gå seg en lang tur, eller pusle i hagen. I allefall om du bor her hvor jeg bor. Vi har nydelig vårvær i dag. Om det er til ære for Kong Harald som fyller 75 år i dag vet jeg ikke. Nei, det er sikker aller mest til ære for alle som sliter med regn og vind og bare lengter etter våren. Ja, jeg er et vår/sommer menneske, og dag har jeg hatt det fint:) Se hva som finnes i hagene her i Rogaland:Akkurat nå har vi vinterferie også så jeg har fått sjansen til til å nyte denne fine dagen:)
Og jeg har fått mye strikketid:)

Noe er blitt ferdig siden sist også, vil du se?

 Dette er sokkene jeg holdt på med i siste innlegg. De bød på mye arbeid, men jeg er godt fornøyd. Jeg strikket på disse sokkene kun her hjemme - når jeg var alene. De egnet seg ikke som foreningsarbeide. Iallefall fikk ikke jeg det til, så jeg måtte ha annet arbeide å ty til samtidig

Jeg har brukt Wollmeise Twin. Mønsteret er Aragorn (Ravelrylenke).
Det er ikke ofte jeg bruker pinne nr 2,25 til sokker, men det har jeg gjort her, og jeg tror det kan ha vært lurt. Vridde fletter blir alltid penest når de er litt stramme synes jeg.
 ****

Rikkelua mi ble litt sånn badehette på fasong. Men den sitter godt på og jeg liker den allikevel. Jeg strikket den i Smart og Kid Silk. I den stramme kanten har jeg brukt bare Smart, for så å ta inn Kid Silk da jeg gikk over til tykkere pinner.  


 Min kjære trengte et nytt pannebånd. Når trenger pannebånd må det lages etter hans bestilling. Det skal være 10 cm høyt, slik og sånn på farge, så tykt osv. Finnes det mønster på slikt? Nei... Jammen godt at jeg har håndtert garn og pinner før. Og dette ble "perfekt" Så da så! Dette er dobbelt, på innsida har jeg brukt opp litt ukurante farger, og jeg har strikka med dobbel babyull. Det blir helt sikkert varmt nok. Og jeg fikk brukt litt babyull som bare lå her og lå her og lå.... ja, det hadde jeg visst sagt:) 

****
Ting på pinnene

Javisst har jeg noe på pinnene, min eldste sønn ba så pent om jeg kunne strikke Mariussokker til ham. De skulle ikke gå til knes, helst bare sånn vanlige sokker. Men jeg gidder ikke strikke Mariussokker hvis han skal ha dem under buksa og ikke vise dem. Så jeg har laget dem litt vide så han kan (må) ha dem utenpå buksa (les:vise dem). Da blir hans lille fru også glad. Hun er fullstendig Mariusfrelst.Og til meg selv strikker jeg oransje sokker. Om noen andre vil ha dem er de velkomne til å si fra, men det tviler jeg sterkt på altså:)
Jeg prøver for første gang Austermann Step classic. Så langt virker det lovende, men kan ikke si noe om slitestyrken. Når det gjelder sokkegarn er slitestyrken en viktig faktor. Ikke for det altså, jeg strikker gjerne et par nye sokker jeg altså, må jo ha noe å gjøre;)


Nå er det for å lage middag. I dag skal vi ha lettsaltet torsk med råkost og poteter til. En god gammel traver. Og her i huset synes vi den er virkelig GOD. Sunn er den også, det holder jeg en knapp på:)

Ha en god kveld, og så håper vi at vinterferien fortsetter i samme spor - men dette fine været!

5 kommentarer:

 1. Wow, du har jammen vært ivrig på pinnene i det siste! Hadde en liten prins hjemme idag og vi har kost oss med bytur inkl. museum og restaurant besøk, herlig vær, men nå kom regnet igjen...
  Ha en fortsatt flott vinterferie hos deg!

  SvarSlett
 2. Ja det har vært en herlig soldag her også. Men det ligger fortsatt en del snø her, så noe hageliv er det ikke å snakke om, enda. Men snøen tiner litt mer for hver dag. Håper det er våren som alt er på vei. Selv om det kanskje er for mye å forlange. Sjelden det er snøfritt her før i april.
  Ønsker deg ei herlig
  vinterferieuke :)

  SvarSlett
 3. Håper vårværet holder seg på vestlandet en stund til - det pleier alltid å være mer vårlig på sørvestlandet enn her på sørlandet.

  Så mye flott du har laget god ide å lage mariussokkene så vide at han må ha de utenpå buksene. Det er jo bortkastet å strikke masse mønster hvis det ikke skal vises. Og de orange sokkene var knallstilige - de blir nok lagt merke til.

  SvarSlett
 4. Her var det mye fint! De røde sokkene var jo helt fantastiske.

  Ble nesten litt misunnelig på de snøklokkene - her ligger fortsatt snøen dyp, og det er lenge til vår.

  Takk for kommentar ang garn! Skal prøve Rauma 3-tråders, har et husflidsutsalg i nærheten som fører det - og det er så mange flotte farger! Heilo har jeg ikke sett i noen garnbutikker på lenge - alle vil visst bare ha Falk (superwash) i stedet. Men FØRST skal jeg strikke opp restene mine... Selvpålagt tvang. Ha en fortsatt fin vinterferie - håper været holder!

  SvarSlett
 5. Snakk om produksjon! Aragorn sokkene er bare aldeles nydelige!

  SvarSlett

Tusen takk, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen :)