fredag 16. oktober 2009

Kvinner hjelper Kvinner

Ett år er gått siden sist jeg leverte fra meg hjemmestrikkede sokker til Albanias kvinner. Dette siste året fikk jeg med meg Maret og heidih (ravelry-link) i produksjonen. Sammen har vi strikket sokker, luer, votter, halser og skjerf. Noe er i barnestørrelse også, og det kan de nok gjøre bruk av. Organisasjonen Team Albania jobber bredt blant hjelptrengende i landet. Dette lasset går sørover i november, nå blir dette først levert til IMI-kirken i Stavanger for pakking. Når det endelig er framme, i november/desember er det iskald vinter i Albania. Det har iallefall jeg lett for å glemme, det er jo så langt sør! Men kaldt er det, og fryser gjør de, for de har ikke så mye annet å varme seg med.


De kvinnene som skal ha sokkene soner fengselstraffer ISTEDETFOR sine sønner eller ektemenn. For oss er dette en uhyrlig tanke. På dette viset er det ingen som lærer noe, og det burde være hensikten med straff. I tillegg er den lovløse på frifot - helt lovlig, mamma soner. Mamma trenger iallefall vår sympati og støtte mens hun soner, og våre varme sokker - det er kaldt i albanske fengsel.
Nå starter en ny runde med sokkestrikk, dette tar ikke slutt med det første - Det er akkurat som klesvasken, rent tøy, så begynner ny runde med skittentøy.....

DU er velkommen i vårt strikketeam!

6 kommentarer:

 1. så fin ting og gjøre. Hvor hva og hvordan blir man med på dette da? og hvilke krav stilles. Dette synes jeg er veldig spennendes

  SvarSlett
 2. Hei, er gjerne med å strikker litt, ta kontakt :) Er på ravelry som Ingidano.

  SvarSlett
 3. Så kjekt det var å lese innlegget ditt. Du hadde jo før skrevet at sokkane var til kvinner i Albania, men at dei satt i fengsel og av kva grunn, ja det var nytt.
  Skal nok hjelpe til med meir, men då er kansje vottar og huer litt unødig i dette prosjektet, eller.....
  Hadde vert greit med litt info der, om du veit..

  SvarSlett
 4. Huer og votter er helt sikker bare godt å få med Team Albania har et bredt nedslagsfelt. På deres vegne sier jeg takk for alt som kan varme;))

  SvarSlett
 5. Er gjerne med på dette. Har ikke mye nå, men deltar gjerne til senere sendinger.

  Hva gjør jeg for å bli med?

  SvarSlett
 6. Det er det verste jeg har hørt! - Tenk at kvinnene soner for sine sønner og ektemenn! Uhyrlig!!!!!!
  Hvordan kan det være mulig???
  Gjør de dette frivillig eller? - og hvorfor?
  Jeg er full av spørsmål og undring over hvordan menneskene steller det til for seg.
  Uansett så vil jeg gjerne være med å strikke noe varmt til disse kvinnene.
  Du kan bare sende meg en mail med opplysninger. Jeg lurer jo på hvem jeg skal sende strikketingene til og når, og hva er det lureste å strikke - sokker, luer, skjerf????

  SvarSlett

Tusen takk, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen :)